Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ninja Theory werkt aan Enslaved

Yup, dat is het team van Heavenly Sword.

Vandaag laat Ninja Theory, de ontwikkelaar die ons twee jaar geleden Heavenly Sword bracht, weten dat ze al een tijdje bezig zijn met de productie van Enslaved, een post-apocalyptisch third-person actiespel.

Terwijl we tot nu toe nog niets over deze titel wisten zijn er al aardig wat details rond Enslaved opgedoken. Je zult de rol aannemen van Monkey, een personage dat tot leven zal gebracht worden door Andy - Gollum - Serkis. Monkey is door een magische hoofdband verbonden aan Trip, die ons erg doet denken aan Nariko, het hoofdpersonage uit Heavenly Sword. Sterft het ene personage, dan zal het andere ook het loodje leggen.

Het spel gaat van start op een slavenschip waarop Monkey en Trip zich bevinden, maar al snel weet het duo te ontsnappen. Wat volgt is een reis door een alternatief Amerika waar ze het moeten opnemen tegen allerlei vijanden, waaronder "bloeddorstige robots die zijn overgebleven uit lang vervlogen oorlogen". Robots? Hmm...

Monkey zal een staf als wapen gebruiken waarmee hij - zo blijkt - erg handig is. Het afrukken van lichaamsdelen is voor hem bijvoorbeeld geen enkel probleem. Kijk zelf maar eens hoe het er allemaal uitziet op de zopas vrijgegeven beelden van Enslaved.

Het script van het spel wordt geschreven door Alex Garland, die we kennen als de man achter films als The Beach, 28 Days Later, en de Halo film die nooit het daglicht zag. Nitin Sawhney werkt op zijn beurt aan de soundtrack van het spel, en dat deed hij ook al voor Heavenly Sword.

Enslaved zal in de loop van 2010 verschijnen voor de PlayStation 3 én Xbox 360.

Reacties