Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nine Inch Nails zijn gamers

Denken eraan eentje te maken.

Nine Inch Nails frontman Trent Reznor en 'art director' Rob Sheridan hebben in een interview met Joystiq laten weten dat ze doorgewinterde gamers zijn. "Ik ben oud, dus ik was er van in het begin bij," aldus Reznor.

De industrial rock nestor herdacht verder zijn verzameling arcade machines, waaronder Space Invaders en Robotron-kasten. Ook liet hij weten teleurgesteld te zijn in de huidige generatie games: "Ik geloof niet dat iedereen een film wil spelen, waarin gameplay baan moet ruimen voor flashy graphics. Dat is een verontrustende trend." Xbox Live ziet hij dan weer wel zitten: "... ze geven indie games de ruimte zodat je je systeem niet moet hacken of updates bekampen om die games erop te krijgen."

Verder denken de jongens eraan zelf een game te ontwerpen en uit te geven, nadat gesprekken met grote ontwikkelaars zoals Activision vastliepen, maar loslippig zijn ze niet. "Ik denk niet dat we onze handelsgeheimen moeten prijsgeven," klonk het. Allemaal nog een beetje vroeg.

Lees het integrale interview, en de mening van de jongens over de integriteit van Nintendo en de strategie van Sony, hier.

Reacties