Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe XIII game in de maak

Verschijnt in november.

Ik had nooit gedacht dit nieuws nog te schrijven, maar de videogame-adaptatie van één van de hoogst aangeschreven Belgische stripreeksen -XIII- krijgt een vervolg. Aruman Interactive loste net een teaserafbeelding voor de nieuwe game waarop gesuggereerd wordt dat we er in november al mee aan de slag zouden kunnen.

"November," hoor ik je denken, "is dat niet wat vroeg". Deze korte aankondiging op voorhand doet in ieder geval uitschijnen dat het ofwel een herlancering of een eenvoudigere versie betreft. Dat idee wordt bovendien in de hand gewerkt door de aankondiging dat de game naast PC enkel op iPhone, iPad en Mac zal verschijnen. Wat precies de link is met de originele game die acht jaar geleden het levenslicht zag, is onduidelijk.

Ontwikkelaar van dienst is Aruman Interactive, een nobele onbekende die een handvol PC-games en iPhone-apps op z'n conto heeft staan.

Mensen die onbekend zijn met XIII en ook maar de kleinste interesse hebben in strips, kunnen we XIII -zowel de comics als de game- van harte aanraden. De shooter die in 2003 verscheen was toentertijd met zijn shell-shaded uiterlijk de vreemde eend in de bijt, maar sloot desalniettemin perfect aan bij het stripverhaal.

We zijn benieuwd waarmee Aruman op de proppen zal komen volgende maand.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties