Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Xbox zou constante internetverbinding vragen

Bronnen beweren dat nieuwe console er komt op kerstmis 2013.

De geruchtenmolen over de nieuwe generatie consoles draait al eindje op volle toeren. Deze keer beweren bronnen op gamewebsite VG247 dat de "Xbox 720" een constante internetverbinding nodig zou hebben om games te kunnen spelen. Dit zou een anti-piraterijmaatregel zijn.

Daarnaast zou de console (ook wel bekend onder de codenaam "Durango") draaien op AMD hardware. Er zouden 2 grafische chips aanwezig, naast een 4 of 6 core processer. Kinect zou standaard inbegrepen zijn, én er zou een bluray drive aanwezig zijn. Volgens de bronnen zou de console uitkomen met kerstmis 2013, en zou Microsoft er pas volgend jaar iets over willen lossen aan het grote publiek.

De eerdere geruchten over de nieuwe Xbox, namelijk dat hij geen disc drive zou hebben, zouden eigenlijk slaan op de Xbox Lite SKU, een eenvoudigere versie van de 360 met de focus op Kinect, apps en downloadable games.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties