Skip to main content

Nieuwe Xbox Series X/S-update laat je games sneller downloaden

Quick Resume-functie krijgt extra zetje.

Dankzij de nieuwste Xbox Series X/S-update is het mogelijk om games tijdelijk af te sluiten en zo downloads te versnellen. Dat gebeurt via de nieuwe 'suspend game'-functie. Dat maakt Microsoft bekend via Xbox Wire.

De nieuwe functie werkt prima samen met het eerder geïntroduceerde Quick Resume. Als je downloadwachtrij aangeeft dat je actieve game het downloaden vertraagt, kun je die game simpelweg even uitzetten en dankzij Quick Resume nadien verder gaan waar je gebleven bent.

Verder voegt de update ook de 'game recommendations'-functie aan het Xbox Game Pass-menu toe. Die functie beveelt games aan op basis van de games die je eerder speelde. Daarnaast krijg je ook games te zien die gefilterd worden op vlak van genre. Ook samenspelen met vrienden is nu makkelijker geworden omdat je nu ziet welke games je vrienden aan het spelen zijn. Op basis daarvan kun je hen vervoegen of de desbetreffende game downloaden.

Daar eindigt het niet, want de update zorgt ook voor extra toevoegingen aan de mobiele Xbox-applicatie voor een beperkt aantal spelers. Die spelers krijgen nu toegang tot maandelijkse leaderboards en een lijst met achievements die je progressie tonen. Alle andere spelers krijgen op het einde van de maand ook toegang tot beide functies.

Read this next