Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Xbox heeft geen discdrive en zal verschijnen in 2013

Zo gaan de geruchten.

De volgende Xbox zal geen gebruik maken van een een DVD- of Blu-raystation. Sterker nog: de nieuwe console zal naar grote waarschijnlijkheid worden uitgebracht zonder een schijfstation. Dat werd vanochtend bekend gemaakt in een artikel op nieuwssite MCV.

MCV zou betrouwbare informatie in handen hebben dat Microsoft haar partners heeft toevertrouwd dat de nieuwe XBox schijfloos zal zijn. Alhoewel details nog onbekend zijn zal de console wel een optie voor externe data-opslag bevatten. Of dit dan om SD-Kaarten of een ander systeem zal gaan is nog niet bekend.

Tevens wist MCV te melden dat de nieuwe XBox in 2013 zal verschijnen en dat de kans groot is dat de console later dit jaar op de E3 in Los Angeles zal worden tentoongesteld.

Microsoft was enigmatisch in haar commentaar: "Xbox 360 wist door middel van Kinect en een vernieuwde dashboard haar levensduur te verlengen. We zijn constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het maximale uit onze consoles te halen. Verder willen wij geen gehoor geven aan geruchten en speculaties".

Getagged als

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen