Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Wolfenstein volledig single-player

Ontwikkelaar kiest bewust voor weglaten multiplayer.

Wolfenstein: The New Order werdt deze week aangekondigd door Bethesda en wordt ontwikkeld door Machine Games. De ontwikkelaar vertelde gamespot dat het ervoor gekozen heeft om zich volledig op singleplayer te richten.

De vorige twee games in de reeks, Return To Castle Wolfenstein en Wolfenstein hadden wel multiplayer. Dit aspect is echter zeer slecht ontvangen bij de laatste game. De multiplayer van Return to Castle Wolfenstein is wel populair, mede dankzij een gratis speelbare versie gebaseerd op Return To Castle Wolfenstein, getiteld Wolfenstein: Enemey Territory, welke werd uitgebracht in 2003.

Wolfenstein: The New Order zal afspelen in een fictioneel universum waar de Nazi's de oorlog hebben gewonnen. Je kruipt weer in de huid van B. J. Blazowicz. De actie speelt zich af in Europa in de jaren '60 van de vorige eeuw en de speler zal kampen moeten infiltreren om wapens van de vijand te verkrijgen om, naar verwachting, die vervolgens te gebruiken om de Nazi's omver te werpen.

Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties