Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Wiimote met MotionPlus erin

Nintendo noemt het de Wii Remote Plus.

Nintendo mag gisteren op haar persconferentie dan wel alle details over de 3DS losgelaten hebben, maar het Japanse bedrijf had nog een tweede vers stukje hardware meegebracht. Maak je klaar voor een nieuwe Wii-afstandsbediening, genaamd de Wii Remote Plus.

Zoals de naam al doet vermoeden zal deze nieuwe controller de Wii MotionPlus-uitbreiding reeds aan boord hebben. Op dit moment kun je de huidige controllers enkel gevoeliger maken door er een blokje onderaan te klikken, maar dat zal in de toekomst dus niet meer nodig zijn.

Verdere details rond een mogelijke releasedatum of prijs voor de Wii Remote Plus ontbreken nog. "We zullen meer informatie over deze controller op een later tijdstip naar buiten brengen," liet Nintendo weten.

Voorlopig zijn er slechts een handvol Wii-games die van MotionPlus gebruik maken. Eentje daarvan is Red Steel 2, een game die we bij de release hebben voorzien van een review.

Aankomende spellen die MotionPlus gaan ondersteunen zijn onder andere FlingSmash, The Conduit 2 en natuurlijk The Legend of Zelda: Skyward Sword.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties