Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Super Street Fighter IV komt eraan

8 nieuwe personages, maar is géén DLC.

Een week geleden lieten we jullie weten dat er waarschijnlijk een nieuwe versie van Street Fighter IV zou verschijnen, en vandaag kunnen we dat dan ook officieel bevestigen. Het spel zal door het leven gaan als 'Super Street Fighter IV' - wat een verrassing - en bevat enkele extra's ten opzichte van het origineel.

Het meest merkbare zal de toevoeging van acht nieuwe personages zijn die het huidige assortiment van 25 vechtersbazen zullen uitbreiden. Zo mogen we ons opmaken voor de terugkeer van T. Hawk, alsook de gloednieuwe Juri. Wie de overblijvende zes plekjes zullen opvullen kon Capcom nog niet kwijt, al zou het wel eens kunnen dat er nog enkele retro-characters hun opwachting zullen maken.

Verder zullen er ook aanpassingen gebeuren om het spel een betere balans te geven, alsook het updaten van enkele ultra combo's die de reeds bestaande personages kunnen gebruiken. Online zal er ook het een en ander veranderen zonder dat Capcom daar dieper op in kon gaan.

Voor de duidelijkheid wou de ontwikkelaar ook nog even laten weten dat Super Street Fighter IV niet als download, maar als een volwaardige winkelversie uitgegeven zal worden. Men heeft die keuze moeten maken omdat de originele code in Street Fighter IV een toevoeging van dit kaliber niet aankan. Om alles goed te maken zal de nieuwe versie voor een scherpe prijs verkocht worden.

Mocht je Street Fighter IV al gekocht hebben wacht je best nog even voordat je deze opnieuw verkoopt nu dit nieuws bekend is. Capcom zal voor een vergoeding zorgen mocht je het origineel in huis hebben en toch de Super-editie willen kopen, al blijft ook specifieke informatie daaromtrent achterwege.

Super Street Fighter IV zal ergens in de lente van 2010 verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Reacties