Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Tony Hawk-game in ontwikkeling

UPDATE: Exclusief voor mobiel.

UPDATE: De nieuwe Tony Hawk Pro Skater-game is exclusief voor mobiele apparaten. Dat verklaart Tony Hawk aan persbureau Bloomberg.

"We zijn nog niet eerder deze richting ingegaan, dus ik vind het erg spannend," aldus Hawk. "Ik ben blij alle mensen tegemoet te komen die games spelen op hun smartphones en tablets."

Tony Hawk hintte eerder al naar een mobiele Tony Hawk-game, toen hij nieuwssite CNBC in 2013 vertelde over zijn droomgame. Volgens Hawk is het zaak je aan te passen aan het veranderende gamelandschap. "Vroeger moest je bij Nintendo en Sony zijn, maar tegenwoordig speelt men op allerlei apparaten. Ik heb altijd al een mobiele game willen maken," zei hij destijds.

ORIGINEEL: Uitgever Activision bevestigt het bestaan van een nieuwe Tony Hawk-game. Het bedrijf reageert daarmee op een onthulling van skateboarder Tony Hawk zelf, die erover sprak in zijn eigen online radioshow.

"We werken aan een game en het is cool," aldus Hawk. Waarop zijn medepresentator zegt: "En je trekt er een heel pak voor aan!," suggererende dat motion capture technologie voor de game wordt ingezet.

Desgevraagd door gameswebsite IGN stelt Activision dat de samenwerking met Tony al is aangegaan en dat meer informatie spoedig volgt.

De nieuwste Tony Hawk-game stamt uit 2012. Ontwikkelaar Robomodo bracht destijds Tony Hawk's Pro Skater HD uit, een collectie opgepoetste levels uit de eerste twee Tony Hawk-games. De laatste volledig nieuwe Tony Hawk-game is uitgebracht in 2010, Tony Hawk: Shred. De game word geleverd met een plastic skateboard die bewegingen detecteert, om zo in-game tricks uit te voeren.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties