Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Tomb Raider film komt eraan

Zin in een reboot?

GK films heeft de Tomb Raider filmrechten in handen gekregen en mikt op een release in 2013.

Volgens de Hollywood Reporter is GK Films van plan om "spannend nieuwe avonturen te creëren voor de jonge en dynamische Lara Croft".

De bronnen van de publicatie doen vermoeden dat het zal gaan om een reboot of verhaal van origine, net zoals Crystal Dynamics opkomende game. Een trend die zeer populair blijkt te zijn, met filmreeksen zoals X-Men en Spider-Man die ook al dezelfde richting uitgaan. Er weer nog geen schrijver, regisseur of acteertalent aangekondigd.

GK Films is het productiebedrijf van de Britse filmmaker Graham King, wiens recentste realisaties zowel Rango als The Tourist omvatten. Die laatste had trouwens Angelina Jolie in de hoofdrol, de vorige actrice die Lara Croft speelde.

De eerste twee films gebaseerd op de Tomb Raider reeks werden geproduceerd door Paramount, die de rechten overdroeg aan Eidos (eigendom van Square-Enix) na The Cradle of Life. Een geplande Warner Bros. adaptie geraakte nooit van de grond; er werd trouwens gerucht dat deze voorgestelde film ook een verhaal van origine ging zijn.

De eerste twee films tezamen brachten globaal zo'n $432 miljoen op.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen