Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe toekomst voor ICO op PS3?

Hetzelfde plan voor Shadow of the Colossus.

Fijnproevers die games kopen hebben ongetwijfeld ICO en Shadow of the Colossus in hun spellencollectie staan. De twee titels verschenen voor de PlayStation 2 en worden door menig kenner aanzien als een digitale vorm van kunst. Dat de verkoop van beide titels wat aan de lage kant was is natuurlijk een spijtige zaak, maar misschien zien we de spellen binnenkort wel opnieuw opduiken.

In een interview met Fumito Ueda, de grote man bij ontwikkelaar Team ICO, liet hij weten dat hij interesse heeft om ICO en Shadow of the Colossus naar de PlayStation 3 te brengen. "Initieel wou ik er niet over nadenken," laat de man weten. "Ik heb altijd gedacht dat de spellen specifiek ontworpen waren voor de PS2 en daar ook zouden moeten blijven. De laatste tijd kom ik echter tot de conclusie dat het niet verkeerd zou zijn om de spellen via andere platformen aan te bieden om op die manier meer gamers te bereiken".

We horen steeds meer berichten over het heruitbrengen van PS2-games voor de PlayStation 3. Zo weten we al zeker dat de eerste twee God of War-spellen opnieuw zullen verschijnen in de vorm van de God of War Collection, en dat men gelijkaardige plannen heeft voor de Devil May Cry-reeks bij Capcom.

Momenteel werken Fumito Ueda en zijn team aan The Last Guardian, een spel dat exclusief voor de PlayStation 3 zal verschijnen.

Reacties