Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe tech demo van Quantic Dream vanavond te zien op GDC

Kunnen we een opvolger van Heavy Rain verwachten?

Franse developer Quantic Dream gaat vandaag een nieuwe tech demo demonstreren tijdens het Games Developers Conference in San Francisco. De studio was eerder verantwoordelijk voor cinematische games als Fahrenheit en Heavy Rain.

De tech demo moet vooral gezien worden als een samenvatting van de progressie die de studio sinds Heavy Rain heeft gemaakt. Rond 2010 gingen deden geruchten de ronde dat Quantic Dream zich zou bezighouden met een nieuw project genaamd Horizon. De studio liet toen zelf weten dat zij zich concentreerden op het ontwikkelen van nieuwe technologie en dat er nog geen nieuwe titel in de planning lag. Wellicht krijgen we vanavond dan toch eindelijk een spannend nieuwtje over een eventuele opvolger van Heavy Rain!

Projectleider en CEO David Cage zal de demo becommentariëren en de filosofie van Quantic Dream uit de doeken doen. De verwachting is dat Cage ook zal vertellen over het werken met performance capture, art direction en virtual actors.

Is je interesse gewekt? De demo zal rond twaalf uur vanavond op Eurogamer te zien zijn dus houd onze site in de gaten!

Heavy Rain: Hoe ver zou jij gaan voor liefde?
Over de auteur
Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties