Skip to main content

Nieuwe Super Mario Galaxy 'mogelijk'

Miyamoto wacht wel liever op Wii U's opvolger.

Shigeru Miyamoto zegt dat een derde Super Mario Galaxy-game 'mogelijk' is, maar het team heeft het te druk om het op de Wii U uit te brengen. Dat vertelt de Super Mario- en Legend of Zelda-bedenker tegen Eurogamer.net.

"We discussiëren wel vaker over een nieuwe Super Mario Galaxy-game," zegt Miyamoto. "Ik en [Yoshiaki] Koizumi, de regisseur van Super Mario Galaxy, houden de mogelijkheid altijd in de gaten om nog een 3D-game te maken."

Momenteel hebben hij en zijn team het echter te druk om een nieuwe game te ontwikkelen. "Helaas kunnen we niet aan zoveel parallelle games tegelijkertijd werken."

Miyamoto vindt de hardware performance van de Wii U wel goed genoeg presteren. "Als je bijvoorbeeld Star Fox Zero bekijkt: je televisie en Wii U GamePad produceren beiden 60 frames per seconde, dus 120 in totaal." Miyamoto kijkt uit naar de mogelijkheden die toekomstige hardware biedt.

Een Super Mario Galaxy-game zit er dus niet in op de Wii U. Nintendo's console heeft echter wel een andere Super Mario-game. Lees in Randolfs Super Mario 3D World review waarom Nintendo "het diepste respect verdient" voor de game.

Bekijk op YouTube

Nog wat tijd om te doden? Geef deze artikels een kans:

Read this next