Skip to main content

Nieuwe Squad Join-functie uitgebracht voor Battlefield 4

In testfase voor consoleversies.

Voortaan is het in de consolesveries van Battlefield 4 mogelijk al voor multiplayersessies met vrienden groepen te vormen. DICE toont deze nieuwe Squad Join-functie op de Battlefield Blog.

In het multiplayermenu heb je vanaf nu de optie een groep te creëren waarbij maximaal vier vrienden aansluiten. De groepsleider start vervolgens een online sessie en de groep wordt dan direct in een squad geplaatst. De groep blijft tijdens verschillende speelrondes gehandhaafd. Hierdoor is het mogelijk de game tijdelijk te verlaten en later weer bij de rest aan te sluiten.

Squad Join zit in een testfase en is vooralsnog beperkt tot enkele levels van de Conquest-, Team Deathmatch-, Obliteration-, Rush- en Domination-modi. DICE werkt de komende maanden de nieuwe optie verder uit, waardoor het ook voor andere maps en spelmodi beschikbaar wordt. Dit is met het oog de downloadbare uitbreiding Dragon's Teeth, die voor komende zomer gepland staat.

Squad Join is alleen beschikbaar voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Het is op dit moment nog niet duidelijk of deze optie ook voor de pc-versie van Battlefield 4 beschikbaar komt.

Bekijk op YouTube

Read this next