Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe South Park game in ontwikkeling

Afwachten hoe vulgair de titel gaat zijn.

Er is een nieuwe South Park game in ontwikkeling. Dat onthult een rapport van Bloomberg. De game is in 3D en wordt ontwikkeld door een interne studio van South Park-bedenkers Trey Parker en Matt Stone.

Het rapport gaat in op een deal van in totaal 900 miljoen dollar die het duo met ViacomCBS heeft gesloten. Naast de game bevat de deal ook afspraken omtrent de ontwikkeling van het dertigste seizoen en de veertiende film van de populaire animatiereeks.

De samenwerking met Ubisoft is dus stopgezet. Dat Franse bedrijf was de uitgever van de vorige twee South Park-titels, South Park: The Stick of Truth (2014) en South Park: The Fractured but Whole (2017). Die laatste game werd ook door Ubisoft zelf ontwikkeld.

"We doen wat we willen, en ze steunen ons daarin," had Matt Stone te zeggen over de creatieve controle die hij en zijn collega Trey Parker hebben over het project.

Over de details van de game is verder enkel speculatie. Wel hebben Stone en Parker eerder al laten weten dat ze graag een openwereldgame willen maken. Deze keer betalen ze het spel ook uit eigen zak, zodat ze dichter bij de ontwikkeling staan.

Hopelijk doet de nieuwe game het beter dan zijn voorganger. Die werd slechts matig onthaald, zoals je leest in onze South Park: The Fractured but Whole review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

South Park: Phone Destroyer

Android, iOS

South Park: The Fractured but Whole

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

See 1 more

South Park: The Stick of Truth

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur

Arthur De Backer

Contributor

Reacties