Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Zelda: Skyward Sword details

De Windfish maakt zijn terugkeer!

Het was vooral 3DS wat de klok sloeg op Nintendo's pre-Tokyo Game Show persconferentie maar natuurlijk was er ook tijd voor de grootste titel die dit najaar op de Wii verschijnt: The Legend of Zelda: Skyward Sword. En Miyamoto had een hoop nieuwe dingen te vertellen over de titel.

Om klein te beginnen: Beedle, de rondvarende verkoper uit Wind Waker, zal ook terug zijn opwachting maken in Skyward Sword. Ook gebruikte Link in het filmpje de dubbele hookshots uit Twilight Princess,, misschien wel het leuke item uit die game. Nieuw was het item dat Link gebruikte om stof en zand weg te blazen. Het leek een beetje op FLUDD uit Mario Sunshine.

Maar misschien het belangrijkste voor de grote fans is het volgende: op het einde van de trailer zagen we de Windfish voorbijkomen. De Windfish stond centraal in het Gameboy-avontuur Link's Awakening en hebben we sindsdien niet meer teruggezien.

De E3 trailer van Skyward Sword

Hiermee wordt nog maar eens bevestigd dat Skyward Sword een belangrijke plaats zal innemen in het Legend of Zelda-epos en een boel fanservice zal bevatten. Volgens Nintendo zijn er maar liefst 100 minuten aan cutscenes in de game (een ongelooflijke hoeveelheid voor een Zelda-game) en zal er een goed verhaal aanwezig zijn. Ook zal Skyward Sword een Boss Rush-mode hebben en een hintsysteem vergelijkbaar met dat van Ocarina of Time 3DS.

The Legend of Zelda: Skyward Sword verschijnt op 18 november.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen