Skip to main content

Nieuwe Silent Hills-video zet P.T.-lijn door

Wordt de game nu first-person?

Konami toont op de Tokyo Game Show nieuwe beelden van Silent Hills. Het is de eerste keer dat er gameplay wordt getoond buiten de P.T.-demo om.

In P.T. voor de PlayStation 4 loop je keer op keer door dezelfde gang vanuit een first-person perspectief, terwijl je omgeving telkens vreemder en enger wordt. Silent Hill-games speel je normaliter vanuit een third-person perspectief.

Hoewel regisseur Hideo Kojima destijds aangaf dat de P.T.-demonstratie niet per se overeenkomstig is met de uiteindelijke Silent Hills-game, draait het in deze trailer toch weer om gangen. Wormen komen uit muren en bebloede handafdrukken komen uit het niet tevoorschijn. Speelgoed komt tot leven en je wordt achterna gezeten door een groot verwrongen lichaam, het type monster waar de Silent Hill-games bekend van zijn.

Metal Gear Solid-producent Kojima werkt samen met filmregisseur Guillermo Del Toro (Pan's Labyrinth, Pacific Rim) aan de titel, waarin The Walking Dead-acteur Norman Reedus de hoofdrol vertolkt.

P.T. is een miljoen keer gedownload sinds de onthulling ervan op de Gamescom-beurs. Pas later ontdekten gamers dat de demo eigenlijk een aankondiging was voor Silent Hills.

Bekijk op YouTube

Read this next