Skip to main content

Nieuwe Samsung tv's ondersteunen cloud gaming en NFT's

Alles samen in één Gaming Hub app.

De nieuwe Neo QLED televisies van Samsung die dit jaar uitkomen, bevatten een Gaming Hub die cloud streaming en NFT's ondersteunt. Dat kondigt het bedrijf aan in de aanloop naar CES 2022.

Zo zijn de cloud gaming bibliotheken van Google Stadia, GeForce Now en Atomik meteen beschikbaar en "zullen er in de toekomst nog meer volgen". Games kun je spelen door een ondersteunde controller te verbinden.

Ook is het mogelijk om via je tv NFT's te kopen, aan anderen te laten zien en die te ruilen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog onduidelijk.

Bekijk op YouTube

Alle gamingmogelijkheden komen samen in het nieuwe Gaming Hub-menu, waar ook Youtube Gaming en je gekoppelde consoles te vinden zijn.

"We weten dat de populariteit van gaming blijft groeien. Daarom hebben we het makkelijker gemaakt om sneller van de games waar je van houdt te genieten. Dit is mogelijk door de geavanceerde gamingsoftware op onze nieuwe smart tv's", aldus Won-Jin Lee, voorzitter van Samsung Electronics.

"We hebben de Samsung Gaming Hub samen met onze geweldige content partners gemaakt om alle gamers een voordeel te geven. Die samenwerking zullen we ook in de toekomst voortzetten om het ecosysteem te laten groeien."

Opmerkelijk is dat Xbox Game Pass - nochtans een van de grootste (cloud) gaming diensten - niet wordt ondersteund, al kan dat in de toekomst nog veranderen. Microsoft heeft tijdens E3 2021 immers al laten weten op zoek te zijn naar nieuwe manieren om Game Pass in tv's te integreren. Xbox Game Pass blijft intussen wel groeien. Hier vind je de zopas aangekondigde Xbox Game Pass games voor januari.

Artikel geschreven door Menno Burgers.

Read this next