Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe RPG van Compile Heart, Amano en Uematsu

Enkele Japanse grootheden werken aan Galapagos RPG.

Galapagos RPG is een aankomende role-playing game (RPG) van Compile Heart, Yoshitaka Amano en de Earthbound Papas. Galapagos RPG moet uitgroeien tot een serie. De exacte naam van dit eerste deel is nog niet onthuld.

De ontwikkelaars van Compile Heart die aan het spel werken, staan bekend als Team Neptune, de groep die werkt aan de Hyperdimension Neptunia-reeks. Yoshitaka Amano, medebedenker van Vampire Hunter D en illustrator van vele Final Fantasy personages, ontwerpt het spel. Ten slotte verzorgen de Earthbound Papas de muziek. Deze band is opgericht door Nobuo Uematsu, de componist verantwoordelijk voor de eerste negen Final Fantasy games (en sommigen daarna) en Chrono Trigger (samen met Yasunori Mitsuda en Noriko Matsueda).

Galapagos RPG heeft dus een team van RPG grootmachten achter zich. Compile Heart maakt echter veel spellen die enkel in Japan uitkomen. Record of Agarest War, Mugen Souls en het eerder genoemde Hyperdimension Neptunia zijn enkele titels die wel in Europa uitgebracht. Het spel moet dit jaar nog verschijnen. 9 mei staat in het Japanse tijdschrift Famitsu meer informatie over de RPG. Tot die tijd blijft het gissen op welk(e) platform(en) het spel uitkomt.

Getagged als
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties