Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe regisseur voor BioShock-film

Verbinski out, Fresnadillo in.

Gore Verbinski zal de verfilming van BioShock niet meer regisseren. In april dit jaar werd de productie van de film al stopgezet omdat de productiekosten maar niet binnen de perken bleven. Nu heeft filmstudio Universal besloten om de film buiten de Verenigde Staten op te nemen om die kosten te drukken. Verbinski heeft het echter te druk met animatiefilm Rango om meer dan een jaar in het buitenland te verblijven en moest zijn regisseursstoel dus afstaan. Hij zal wel nog fungeren als producer.

Veel andere getalenteerde filmmakers, waaronder Guillermo Del Toro, popelden om Verbinski’s plaats in te nemen maar uiteindelijk is de eer naar Juan Carlos Fresnadillo gegaan. Fresnadillo werd eerder door Danny Boyle persoonlijk uitgekozen om de film “28 Weeks Later” te maken, wat meteen ook zijn enige Hollywoodfilm tot nu is.

De kwaliteit van verfilmingen van videogames is tot nu toe altijd een gevoelige zaak geweest bij gamers. BioShock is echter een veelbelovend project in die mate dat Gore Verbinski eerder weigerde om de vierde Pirates of the Caribbean-film te maken om aan dit project deel te nemen. Ook wordt het script geschreven door John Logan, die eerder een Oscar-nominatie kreeg voor zijn script voor The Aviator. Wij kruisen alvast onze vingers.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties