Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe PS5 system update zorgt voor gamelists en 1440p resolutie

Wereldwijd beschikbaar.

Sony heeft een nieuwe PlayStation 5 system update uitgerold die gamelists en ondersteuning voor 1440p-resoluties introduceert.

Met gamelists maak je je gamescollectie overzichtelijker. Zo kun je in totaal 15 gamelists met daarin maximaal 100 games hebben.

the PS5 console and controller

De PlayStation App ondersteunt nu ook de Remote Play- en Share Screen-functies. Met Remote Play kun je via de PS App games op je Android of iOS-toestellen spelen en met de Share Screen-optie kunnen vrienden tijdens je gamesessies meekijken.

De Remote Play en Request Share Screen-functies

Spelers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kunnen nu ook in preview aan de slag met een door je stem gestuurde YouTube-zoekopdracht. Wanneer de feature precies in de rest van de wereld uitrolt, zegt Sony niet.

Dit niet de enige grote update, want eerder kreeg de PS5 al low latency mode-settings. Verder onthulde Sony de PS5 Gray Camouflage Collection die in de loop van de herfst uitkomen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties