Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Pokémon meer dan 2 miljoen in VS

En andere numerieke feiten.

NOA heeft getweet dat Pokémon Black en White reeds 2 miljoen exemplaren heeft verkocht in de VS sinds de release twee weken geleden op 6 maart.

Nintendo zei er niet bij of deze 2 miljoen ook de $180 limited-edition DSi bundels omvatte, waar één van de twee games bij zat.

Black en White introduceerden meer dan 150 nieuwe Pokémon, de regio Unova dat beschikt over seizoensgebonden veranderingen, alsook Triple Battles en Rotation Battles. Het is wel zo dat een groot deel van de fanbase kritiek had op het ontwerp van de nieuwe Pokémon.

De game was een gigantische hit in Japan en verkocht 2,6 miljoen exemplaren in de eerst week, terug in september 2010. In het midden van die maand waren er reeds 3,39 miljoen eenheden verkocht en één van de laatste verslagen van Media Create plaats het cijfer op 5.117.653 verkochte exemplaren in Japan alleen. Van Europa zijn nog geen exacte cijfers bekend, maar na de eerste tien dagen was de kaap van één miljoen al behaald.

De makers hebben reeds gezegd dat een Pokémon Grey er niet zit aan te komen, in plaats daarvan zijn ze druk bezig met een nieuw koppel Pokémon games voor de 3DS. Niet dat we die niet zagen aankomen, natuurlijk... De enige vraag is of we een compleet nieuwe Pokémon zullen krijgen (in dat geval gok ik op appelblauwzeegroen en bordeaux) of een remake van Sapphire en Ruby - wat waarschijnlijk zou resulteren in iets als 'Shiny Ruby' en 'Sparkling Sapphire'.

Getagged als

Reacties