Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Pokémon en meer info rond Pokémon X en Y gelekt

Pokémounts, character customization en meer!

Dat de volgende editie van het Japanse magazine CoroCoro info zou bevatten over Pokémon X en Y was bekend, maar dat die info vervroegd op het web zou verschijnen is een verrassing. Hieronder werden de voornaamste feiten voor je opgesomd.

Er werden maar liefst vier nieuwe Pokémon onthuld in deze uitgave van het magazine. De namen zullen waarschijnlijk nog veranderen in de Westerse versies van het spel, maar de algemene omschrijving staat al vast.

De eerste nieuwe Pokémon heet Yancham en ziet eruit als de kleine broer van Kung Fu Panda die een paar slagen op zijn muil heeft gekregen. Hij wordt dan ook omschreven als "The mischievous Pokémon" van het fighting type. Hij heeft een unieke techniek genaamd "Parting remark".

Yayakoma wordt het Normal/Flying type dat je ongetwijfeld vaak zal tegenkomen tijdens je avonturen. Deze "Robin" Pokémon kan echter Flame Charge gebruiken, iets wat de meeste van zijn vliegende soortgenoten hem niet nadoen.

De Electric/Normal Pokémon Elicitel kan nog het best omschreven worden als het hoofd van Mesprit op het lijf van een hagedis. Hij krijgt de techniek "Parabola Charge" tot zijn beschikking. Die brengt schade toe aan vijanden terwijl zijn eigen levensbalk wordt opgevuld.

Als laatste werd Gogoat onthuld. Dit Grass type kent de techniek Horn Leech. Het opmerkelijke aan deze Pokémon is dat de trainer op zijn rug kan kruipen om hem daarna als rijdier te gebruiken. Dit foefje zal je waarschijnlijk niet overal kunnen toepassen, maar toch: de Pokémon games krijgen mounts!

De zesde generatie Pokémon games zal plaatsvinden in de regio genaamd Karos die Miare City als hoofdstad heeft. Daar staat ook een soort van Eiffeltoren.

Wanneer je de game opstart zal je naast het geslacht ook enkele opties krijgen om het uiterlijk van je trainer aan te passen. Er zijn drie keuzes per geslacht die voornamelijk de huids- en haarkleur veranderen.

Op onderstaande afbeeldingen kan je naast wat artwork ook de nieuwe Pokédex bewonderen. Die lijkt nog het meest op een moderne GSM.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties