Skip to main content

Nieuwe PlayStation Store lanceert volgende week

Enkel voor desktop en mobiele apparaten.

De nieuwe PlayStation Store lanceert tussen 21 en 26 oktober. Dat maakt Sony in een e-mail bekend. De nieuwe versie lanceert in die periode op desktop en komt op 28 oktober uit voor mobiele apparaten.

Wanneer de nieuwe PlayStation Store lanceert, is het niet meer mogelijk om apps, thema's, avatars, games en add-ons voor de PlayStation 3, PSP en PlayStation Vita te kopen via de app op desktop of via mobiele apparaten. Daarnaast schrapt Sony de wishlist en ben je alle dingen daarop kwijt.

Wie toch nog de hierboven genoemde content van de PlayStation 3, PSP en PlayStation Vita willen kopen, kan dat doen via de PlayStation Store van die respectievelijke consoles. Reeds gekocht content voor de PlayStation 3, PSP en PlayStation Vita gaat echter niet verloren en maakt nog steeds onderdeel uit van je verzameling.

Datzelfde geldt ook voor PlayStation 4 apps, thema's en avatars. Ze verdwijnen uit de nieuwe Store, maar je kunt ze nog steeds vinden via de PlayStation 4 en je aangekochte items blijven behouden. PlayStation 4 games zijn de enige uitzondering en worden nog steeds verkocht in de nieuwe PlayStation Store.

Wat echter niet bekend is, is of de PlayStation Store ook een visuele en technische make-over krijgt zoals de nieuwe PlayStation 5 user interface.

Read this next