Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe PlayStation Plus-abonnement bevat de PAL-versie van first party PS1-games

10Hz verlies.

Het nieuwe PlayStation Plus-abonnement is sinds 23 mei beschikbaar in grote delen van Azië. Fans hebben het nieuwe aanbod alvast uitgetest en hebben vastgesteld dat heel wat games uit het nieuwe PlayStation 1-aanbod de PAL-versies zijn in plaats van de geprefereerde NTSC-versies.

Toen iedereen nog een analoge tv had, werd in Europa de PAL-standaard met een frequentie van 50Hz gehanteerd. Andere delen van de wereld zoals Azië en Amerika maakten daarentegen gebruik van de NTSC-standaard van 60Hz. Daardoor konden games ook aan 60 FPS in plaats van 50 FPS worden afgespeeld.

Verschillende first party games in het PS1-aanbod gebruiken de PAL-standaard, waardoor je een lagere refresh rate en dus ook een lagere framerate krijgt. Het gaat over Ape Escape, Everybody's Golf, Wild Arms, Jumping Flash en Kurushi. Ook beide Worms-games in het aanbod hebben de PAL-versie gekregen. Tekken 2, Syphon Filter, Abe's Oddysee en Mr. Driller kun je wel spelen in de NTSC-versie.

Ter herinnering: het nieuwe PlayStation Plus-abonnemenjt is bij ons beschikbaar vanaf 23 juni. Op onze website vind je het overzicht van alle van alle PlayStation Plus Premium-games.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties