Skip to main content

Nieuwe PlayStation Plus-abonnement bevat de PAL-versie van first party PS1-games

10Hz verlies.

Het nieuwe PlayStation Plus-abonnement is sinds 23 mei beschikbaar in grote delen van Azië. Fans hebben het nieuwe aanbod alvast uitgetest en hebben vastgesteld dat heel wat games uit het nieuwe PlayStation 1-aanbod de PAL-versies zijn in plaats van de geprefereerde NTSC-versies.

Toen iedereen nog een analoge tv had, werd in Europa de PAL-standaard met een frequentie van 50Hz gehanteerd. Andere delen van de wereld zoals Azië en Amerika maakten daarentegen gebruik van de NTSC-standaard van 60Hz. Daardoor konden games ook aan 60 FPS in plaats van 50 FPS worden afgespeeld.

Verschillende first party games in het PS1-aanbod gebruiken de PAL-standaard, waardoor je een lagere refresh rate en dus ook een lagere framerate krijgt. Het gaat over Ape Escape, Everybody's Golf, Wild Arms, Jumping Flash en Kurushi. Ook beide Worms-games in het aanbod hebben de PAL-versie gekregen. Tekken 2, Syphon Filter, Abe's Oddysee en Mr. Driller kun je wel spelen in de NTSC-versie.

Ter herinnering: het nieuwe PlayStation Plus-abonnemenjt is bij ons beschikbaar vanaf 23 juni. Op onze website vind je het overzicht van alle van alle PlayStation Plus Premium-games.

Read this next