Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Pikmin perfect voor Wii U

Miyamoto maakt ons gek.

Een opvallend afwezige tijdens de E3 persconferentie van Nintendo was ook dit jaar de nieuwe Pikmin 3. Miyamoto weet echter hoe hij zijn publiek moet bespelen en geeft aan dat de nieuwe Pikmin-titel perfect voor de Wii U is.

Tijdens een roundtable met een aantal journalisten (via Gamasutra) zei Miyamoto namelijk:

"Ik ken twee kanten vandaag. De zakelijke kant zegt dat ik het plan moet volgen dat we voor deze E3 hebben gemaakt -het niet aankondigen van verdere titels; de creatieve kant wil jullie echter zeggen dat we bezig zijn met Pikmin."

De titel is al langer in ontwikkeling en verwacht werd dat de game op de Wii uit zou komen. Miyamoto zelf wilde heel graag dat een nieuwe deel uitkwam met de tiende verjaardag van de serie, maar de ontwikkelaar voelt dat de Wii U beter geschikt is voor het spel:

" Ik heb een blik mogen werpen op de prachtige nieuwe graphics van de nieuwe controller. Ik heb het gevoel dat het de perfecte game voor dat systeem is, dus maken we het op dat platform."

Dat klinkt veelbelovend. Het enige wat nog ontbreekt is een release datum, Miyamoto. "Misschien zal het niet lang duren voordat het klaar is voor de Wii U". Daar schieten we niks mee op. Desalniettemin is het goed om te horen dat de serie nog volop leeft binnen Nintendo.

Over de auteur

Rutger Luiten

Contributor

Reacties