Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe patch voor League of Legends te downloaden

De aftrap van het voorseizoen.

De nieuwe patch voor MOBA-game League of Legends is vanaf vandaag te downloaden. Dit maakt ontwikkelaar Riot Games bekend. Met deze update begint het voorseizoen van seizoen 4. De volledige lijst aan veranderingen is op de officiële site te bekijken.

Patch 3.14 verandert een aantal gameplaymechanieken drastisch. Zo zijn er in-game meerdere voorwerpen toegevoegd die ervoor moeten zorgen dat de support-rol genoeg goud verdient. Spellthief's Edge, Ancient Coin en Relic Shield bieden de rol meer vrijheid, omdat de voorwerpen uit te bouwen zijn.

Daarnaast is de route van de Jungler-rol enigszins aangepast, dankzij de toevoeging van een nieuw neutraal monster. De Wight is een nieuw monster dat de jungle balanceert en daarmee de flow van de game verbetert. Een andere bijkomstigheid is dat de neutrale monsters in de game nu meeschalen met je eigen level.

"Junglers die achterliepen hadden geen kans om dat goed te maken, dus nu geven neutrale monsters meer XP aan personages die een lager level hebben dan het monster dat ze doden," aldus Riot Games.

Tevens zijn de wards aangepast. Deze items worden gebruikt om overzicht te creëren op de kaart. Er zijn nog maar drie Stealth Wards per speler toegestaan, de Vision Ward is vanaf deze patch niet langer onzichtbaar en er is nog maar één Vision Ward per speler toegestaan.

Ten slotte is een zevende item slot toegevoegd die gebruikt kan worden voor de nieuwe Vision Trinkets. De Warding Totem, Scrying Orb en Sweeping Lens zijn gratis te koop en mogen na level 9 voor 475 goud worden uitgebouwd.

League of Legends is een sessie-game, waarin je het opneemt in een vijf tegen vijf arena. Het is de bedoeling om elkaars thuisbasis te vernietigen door het slopen van torens, monsters en andere spelers. De strijd wordt uitgevochten op drie verschillende wegen: Top, Mid en Bot. Daartussenin ligt de jungle, waarin neutrale monsters zich huisvesten. De game is free-to-play.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties