Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe omgeving en vijand in Halo 4

Hand van nieuwe studio direct zichtbaar.

In een demonstratie van een level uit Halo 4 is direct zichtbaar dat er een nieuwe studio achter de game zit. De HUD was als vanouds, maar er werd wel een nieuwe vijand, omgeving en een nieuw wapen onthuld.

Naast de vertrouwde Covenant-troepen gaat Master Chief het aan de stok krijgen met synthetische Forerunner-achtige vijanden. Dit was te zien in een level dat zich afspeelde in de Jungle. We zagen daarnaast dat die vijand een wapen liet vallen dat we nog niet eerder zagen; de Lightrifle. Verder viel de rol van Cortana op, de vrouwelijk AI van Master Chief. Zij is inmiddels ouder dan de gemiddelde levensduur van een AI en in de presentatie leek het erop alsof Cortana gek wordt.

We zijn benieuwd hoe 343 verder aanpassingen in de serie doorvoert. De studio nam afgelopen jaar het stokje over van Bungie. Grafisch is er in ieder geval een mooie stap vooruit gezet; de demo zag er piekfijn uit.

Gameplaydemo tijdens E3.

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen