Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe MMO met zombies in de hoofdrol

"Zombie is de nieuwe Nazi, elf én terrorist!"

Jeff Strain, de oprichter van studio Undead Labs en mede-oprichter van het befaamde ArenaNet van Blizzard, deelt vandaag zijn visie op de groeiende populariteit van zombies met ons. In het verleden werkte deze man nog bij NCsoft en was hij voor groot deel verantwoordelijk voor de productie van Guild Wars, maar nu is Strain druk aan het werken aan een gloednieuwe MMO met, jawel, zombies in de hoofdrol.

"De reden waarom zombies zo populair zijn is omdat ze de moderne, sociaal geaccepteerde versie zijn van een meat-puppet. Dit wilt zeggen dat er geen regels verbonden zijn aan het afmaken van deze wezens. Je moet je met andere woorden niet schuldig voelen om een zombie in mootjes te hakken," aldus Strain.

Undead Labs is zo in de ban van de strompelende ondoden dat ze een volledig spel rond ze aan het ontwikkelen zijn. Deze titel gaat voorlopig door het leven als MMOZ, en zal nog voor het einde van 2012 (!) op de markt verschijnen. Het zal een volwassen spel worden dat uitgebracht wordt voor consoles. "Het leuke aan met zombies werken is dat hun achtergrond nog grotendeels onbekend is."

Wanneer wij meer te weten komen over MMOZ laten we het jullie zeker weten.

Getagged als

Reacties