Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Minecraft update verandert vechten

Steve en co kunnen nu twee handen gebruiken.

De pc-versie van Minecraft is vandaag voorzien met update 1.9. Deze update brengt tal van nieuwigheden met zich mee zoals een nieuw gevechtssysteem en het gebruik van twee handen.

Door het gelijktijdig gebruik maken van twee handen is het nu bijvoorbeeld mogelijk om zowel een zwaard als een schild te dragen. Schilden zijn ook toegevoegd door deze update.

Daarnaast is de manier van vechten onder handen genomen. Je kunt nu een speciale Sweep-aanval uitvoeren die meer schade toebrengt. Je aanvallen dienen ook beter getimed te worden. Anders treedt er een Cooldown op waardoor je minder schade kan toebrengen aan de vijanden.

De volledige update notes vind je hier.

Verder zijn er nog veranderingen toegevoegd die je hieronder kunt doornemen. Of en wanneer deze update naar de consoleversies komt is momenteel nog niet bekend. Voor meer gerelateerd nieuws over Minecraft kun je Johnny zijn Minecraft Story Mode: Episode 4 review lezen.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Over de auteur

Kurt Brunenberg avatar

Kurt Brunenberg

Redacteur

Kurt is al vanaf de vroege jaren 90 bezig met gamen. Alles is begonnen met Super Mario Bros op de NES. Speelt sindsdien nog altijd graag platformers maar is ook vaak bezig met racegames, voetbalgames en tycoons.

Reacties