Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Metroid mogelijk op DS

Allemaal te-Samus: goed zo.

In een interview met Official Nintendo Magazine vertelde Nintendo oudgediende Kensuke Tanabe dat de Metroid-reeks nog een lang leven beschoren zal zijn. "We maken altijd plannen voor nieuwe games in de Metroid Prime reeks. Afhankelijk van de timing en de situatie kunnen we niet uitsluiten dat we die op DS of DSi uitbrengen." Niks te concreet dus. De laatste portable Metroid was de multiplayer shooter Metroid Prime: Hunters, uit 2006. Een gedegen Metroid op DS zou ons alleen maar blij stemmen.

Tanabe begon zijn carrière bij Nintendo met The Legend of Zelda: A Link to the Past (1991). Hij overzag eveneens het team van Retro Studios, dat de Metroid Prime reeks nieuw leven inblies. Het recentst werkte hij mee aan een remake van 'Punch Out!!!', dat in mei van dit jaar verscheen op Wii.

De wél bevestigde nieuwe Metroid, Other M, verschijnt volgend jaar, eveneens op Wii. Het zal zich in zowel 2D als 3D laten spelen en wil meer diepgang geven aan Samus Aran, de protagonist van de nu al 23 jaar oude reeks.

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen