Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe line-up ROG gaming laptops vanaf nu beschikbaar met RTX 3080, Ryzen 9

Nieuwe modellen van de ROG Strix SCAR, ROG Zephyrus Duo en meer.

De nieuwe line-up gaming laptops van hardwarefabrikant Republic of Gamers (ROG) is vanaf nu beschikbaar in België en Nederland. Dat maakt het bedrijf bekend via een persbericht.

In totaal gaat het om nieuwe modellen van de ROG Strix SCAR, ROG Strix G15 en G17, de ROG Zephyrus Duo en de convertible ROG Flow 13, samen met twee nieuwe producten: de ROG XG Mobile externe graphics en de TUF Gaming Dash F15.

De nieuwe ROG Strix SCAR-modellen hebben een beeldscherm van 300Hz en maximaal een Nvidia GeForce RTX 3080 GPU en AMD Ryzen 9 5900HZ Mobile Processor. Voor het eerst heeft een Strix-model nu een optisch-mechanisch toetsenbord gekregen. Deze nieuwe versies van de Strix SCAR zijn verkrijgbaar als 15 of 17 inch.

De Strix G15 en G17 hebben ook nieuwe modellen gekregen. Beide zijn efficiënter vormgegeven zodat het scherm nog beter tot zijn recht komt. Een metalen bovenkant zorgt voor grotere duurzaamheid. Qua specs zijn deze modellen uitgerust met een AMD Ryzen 9 5900 HX processor, een NVIDIA GeForce RTX 3070 GPU, 16GB DDR4-3200 SO-DIMM werkgeheugen en een 1TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD.

De ROG Zephyrus Duo 15 steelde eerder al de show dankzij zijn tweede beeldscherm genaamd de ScreenPad Plus, waardoor multitasken eenvoudiger is. De ROG Zephyrus Duo 15 SE is de officiële opvolger die nu uitgerust is met een GeForce RTX 3080 GPU en een AMD Ryzen 9 5900HX Mobile Processor. Het display is een 4K 120Hz/3ms 100% Adobe RGB-paneel bedoeld voor zowel gamers als content creators.

ROG blijft inzetten op uniek design en stelt ook de ROG Flow X13 voor. Het bedrijf omschrijft dit zelfs als een "2-in-1 convertible laptop met 360 graden scharnier". Je kunt wisselen tussen een laptopmodus en tabletmodus, en dankzij een extreem dun en licht frame kun je de Flow X13 makkelijk meenemen.

Om mobiele gebruikers tegemoet te komen introduceert ROG ook de ROG XG Mobile Platform. Het idee is om via een extreem lichte eGPU prestaties van desktopniveau mogelijk te maken. Het apparaat weegt 1 kilogram en is bijzonder klein, maar qua architectuur is het gebaseerd op een GeForce RTX 3080 GPU. ROG raadt in het bijzonder aan om de XG Mobile Platform en Flow X13 samen te gebruiken.

Het bedrijf brengt ook de TUF Dash F15 gaming laptop uit. Dit model draagt mobiliteit eveneens hoog in het vaandel en is bedoeld om niet alleen te gamen, maar ook om productief op te zijn. Intern bevat de laptop Intel Iris X Graphics, 16GB werkgeheugen en de Ampere-architectuur van NVIDIA.

Tot slot krijgen ook andere populaire modellen van ROG een refresh: de Zephyrus G14 en Zephyrus G15, de TUF Gaming F15, de TUF Gaming A15 en de TUF Gaming F17.

De volledige Republic of Gamers gaming laptop catalogus kun je hier vinden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties