Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe info multiplayer Mass Effect 3

Verdedig tegen waves, levelcap van 20.

Na ellenlange geruchten over de aan- dan wel afwezigheid van multiplayer in Mass Effect 3 hebben we sinds gisteren 100 percent zekerheid: Mass Effect 3 bevat wel degelijk een multiplayer mode en vandaag hebben we meer informatie over deze nieuwe toevoeging aan de reeks.

De singleplayer-campagne en het multiplayer gedeelte van Mass Effect 3 zullen apart staan van elkaar. Wie dus gewoon het Mass Effect wil spelen zoals hij het al jaren kent, kan de multiplayer gemakkelijk negeren. Er is wel enige integratie. De multiplayergames zullen plaatsvinden op locaties die je tegenkomt in het verhaal van Mass Effect 3. Op deze locaties zullen gevechten plaatsvinden en je kan aan deze veldslagen meedoen in een co-op mode.

Voor de start van elk co-op level kun je ook uit verschillen rassen en classes die elk hun eigen kenmerken hebben. Krogan kunnen bijvoorbeeld chargen naar een vijand en ze op de grond duwen. Klassen die tot nu toe bekend zijn, zijn Soldier, Infiltrator, Engineer en Sentinel. Ook je uitrusting zal naarmate je vordert, geupgraded kunnen worden.

Door het spelen van de single- of multiplayer wordt het andere gedeelte ook makkelijker. Wie het verhaal van Mass Effect 3 speelt en alle gebieden verkent zal 'War Assets' zoals gebouwen en manschappen verdienen die hij kan gebruiken in de online veldslagen.

De gevechten in de co-op mode zullen 'wave-based' zijn. Je zult je dus moeten verdedigen tegen golven van alsmaar sterker wordende vijanden. Elke stage heeft elf zo'n golven. Experience points krijg je onder andere door vijanden te doden, assists te geven en objectives uit te voeren. Ook kun je geallieerden reviven, zolang je ze maar op tijd bereikt natuurlijk. De level cap werd gezet op 20 maar dat is enkel bevestigd voor de multiplayer. Het is waarschijnlijk zo dat je in de single player campagne hoger kan gaan.

Er zal ook integratie zijn met Facebook en iOS-apps zodat je altijd de vooruitgang van jezelf en je vrienden kan volgen en delen met anderen.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen