Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe indie Sir, You Are Being Hunted aangekondigd

Britse robots die voor de sport op mensen jagen, quoi?

Een Britse indieversie van S.T.A.L.K.E.R., dat is het ambitieuze streefdoel van de Britse ontwikkelstudio Big Robot voor hun net onthulde nieuwe project Sir, You Are Being Hunted.

Het uitgangspunt is voor de hand liggend: in een wereld waar robots de plak zwaaien, worden de Britse jachttradities in ere gehouden zonder daarbij dierenleed te veroorzaken. Hoe ze dat doen? Simpel, ze jagen enkel op mensen. Jij speelt zo'n prooi van vlees en bloed die moet zien te overleven in de proceduraal gegenereerde dynamische wereld waarin de robots en hun trouwe robotviervoeters je constant zullen opjagen. Behalve wanneer het 'tea time' is uiteraard, want ook geciviliseerde robots hebben zo nu en dan nood aan een kopje thee.

"The game gathers up elements of my favourite things: exploration, AI interaction, survival, robots, hot drinks, and blends them into a rich pixelly pulp." dixit Jim Rossignol, baas van Big Robot.

Wij zijn wel te vinden voor het idee en wachten dan ook benieuwd de eerste beelden af, die spoedig zouden moeten volgen. Tot die tijd kan je je echter al een beeld vormen van de richting waarin men wil gaan door de concept art bij de aankondiging te bekijken.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties