Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe GTA: The Trilogy trailers tonen grafische verschillen met de oorspronkelijke games

Een (open) wereld van verschil.

Rockstar Games heeft drie nieuwe trailers uitgebracht voor Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition. Die tonen welke grafische upgrades je zoal mag verwachten in de remastered versies van GTA 3, Vice City en San Andreas.

Wat de grafische upgrade betreft, mag je je verwachten aan verbeterde water- en weerseffecten, textures van een hogere resolutie, verbeterde draw distance en meer details op bomen en struiken.

Naast een grafische upgrade is ook de gameplay onder de loep genomen. Zo zijn de controls nu geïnspireerd op die van GTA 5 en zijn er selection wheels om je favoriete wapen of radiostation te kiezen.

Ook de Trophies en Achievements hebben een update gekregen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om eenvoudiger een missie te herstarten. Geen overbodige luxe, gezien de moeilijkheidsgraad van sommige beruchte missies.

Op de PlayStation 5, Xbox Series X en pc zijn de games speelbaar in 4K aan 60 FPS. Switch-spelers kunnen dan weer gebruik maken van gyro aiming en touch screen controls .

De remastered trilogie is vanaf vandaag beschikbaar. Op onze site lees je de 5 dingen die je moet weten over Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition. GTA 3 en San Andreas - Definitive Edition komen ook respectievelijk naar PS Now en Xbox Game Pass.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties