Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe GTA Online update maakt laadtijden tot 70 procent korter

Hopelijk toch.

GTA Online krijgt een update die de laadtijden drastisch inkort. Dat maakt ontwikkelaar Rockstar bekend.

Het online deel van Grand Theft Auto 5 is nog steeds extreem populair, maar kampt al jaren met enorm lange wachttijden waardoor het soms vijf minuten duurt vooraleer een game start. Een onafhankelijke programmeur genaamd 't0st' deed onderzoek waarom dat het geval is.

Hij kwam tot de conclusie dat GTA Online bij het laden eerst meer dan twee miljard 'items' controleert. Het merendeel daarvan is onnodig om GTA Online goed te doen functioneren.

De programmeur paste de code van GTA Online aan en zette zijn werk op GitHub, een populair platform voor programmeurs. De aanpassing zorgt ervoor dat een GTA Online laadtijd niet langer 6:50 minuten duurt, maar amper 50 seconden.

Rockstar heeft dit opgemerkt en laat nu dus in een reactie weten dat het GTA Online zal aanpassen om de laadtijden in te korten.

"Na een diepgaand onderzoek kunnen we bevestigen dat speler 't0st' inderdaad aspecten van de code betreffende laadtijden voor de pc-versie van GTA Online heeft ontdekt die verbeterd kunnen worden."

"Bijgevolg hebben we aanpassingen gedaan aan de game die in werking treden bij de volgende update."

Het is nog niet duidelijk of de aanpassingen ook zullen leiden tot een verbetering van ongeveer 70 procent, zoals dat het geval was bij t0st. Rockstar heeft ook nog niet meegedeeld wanneer de update beschikbaar wordt, en of de verbeterde laadtijden voor elk platform zullen gelden.

Ondertussen verzamelen wij nog steeds alle info en geruchten over GTA 6. Vergeet ook niet om alle GTA 5 cheats te bekijken!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties