Skip to main content

Nieuwe gameplay trailer Shadow of the Beast toont gevechtssysteem

Combat, platforming en puzzels.

Ontwikkelaar Heavy Spectrum laat in een nieuwe trailer de verschillende gameplay elementen van Shadow of the Beast zien.

Hoewel de nadruk van de game op gevechten ligt, zijn er ook platform stukken en puzzels. Daarnaast kun je de omgeving verkennen om zo geheimen te vinden.

Bij de gevechten kun je gebruik maken van verschillende vaardigheden. Zo heb je naast standaard aanvallen ook de mogelijkheid om te gooien, tegenstanders tijdelijk te verdoven, weg te rollen of speciale aanvallen uit te voeren.

Hoe meer aanvallen je combineert, hoe hoger je score. Zodra een vijand je raakt, moet je weer opnieuw beginnen. Aanvallen blokkeren speelt daarom een belangrijke rol.

Het vinden van geheimen en hoog scoren in gevechten levert Mana op. Dit kun je gebruiken in een upgrade systeem genaamd Wisdom of Shadows waarmee je verschillende vaardigheden kunt verbeteren.

De game op Easy uitspelen laat niet het echte einde zien. Daarvoor moet je op een moeilijker niveau spelen. Volgens de ontwikkelaar moet dit de herspeelbaarheid ten goede komen.

Shadow of the Beast komt op 17 mei exclusief uit voor de PlayStation 4. De game maakt deel uit van Playstations digitale line up. Lees in Sander zijn Shadow of the Beast preview meer over de reboot van de serie.

Bekijk op YouTube

Nog even tijd? Lees dan ook:

Read this next