Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe game Spider-Man in de maak

Heet "Edge of Time", komt dit najaar uit.

Uitgever Activision heeft ons zonet via een officieel persbericht laten weten dat we dit jaar een nieuwe game rond Spider-Man in de winkelrekken mochten verwachten. De titel zal Spider-Man: Edge of Time heten, en is in ontwikkeling bij Beenox, de studio die ons vorig jaar nog Spider-Man: Shattered Dimensions bracht.

In het spel zul je Spider-Man moeten gaan redden. Je kruipt in de huid van zowel de klassieke Amazing Spider-Man als Spider-Man anno 2099, om een storing in een tijdstroom te corrigeren. Je voorkomt hiermee een rampzalige toekomst, die ontstaat door de vroegtijdige dood van Peter Parker.

Vicharin Vadakan, de directeur international brand management bij Beenox, vertelde het volgende omtrent het aankomende Edge of Time: "Opnieuw heeft Beenox een frisse, vernieuwende aanpak gevonden om de fans in een snel en bloedstollend avontuur te storten met Spider-Man: Edge of Time."

"Bij Beenox luisteren we altijd naar de fans en zoeken we naar nieuwe, creatieve manieren om de gameplay interessant te houden," aldus Dee Brown, studiohoofd van Beenox. "In Spider-Man: Edge of Time creëren we in samenwerking met Peter David een verhaal met een sfeer van haast en grote risico's waarbij de tijd je grootste vijand is en het lot van Spider-Man op het spel staat."

Peter David is een ware Marvel-veteraan, en stond mee aan de wieg van de comic-serie Spider-Man 2099. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het verhaal zich afspeelt over twee met elkaar verbonden, evoluerende tijdlijnen: de hedendaagse tijd van de Amazing Spider-Man en de verdorven toekomstige wereld van Spider-Man in 2099.

Qua gameplay verklapt Activision nu al dat we ons mogen opmaken voor "een gloednieuwe 'oorzaak-en-gevolg'-gameplay, waarin de directe en soms onverwachte effecten van je acties als de ene Spider-Man de tijdlijn voor de andere Spider-Man veranderen."

Wanneer Spider-Man: Edge of Time precies uit zal komen is nog niet geweten, maar hij staat in de planning voor dit najaar. Ook de platformen waarvoor het spel zal verschijnen zijn momenteel nog onbekend, maar we verwachten dat de PS3 en X360 sowieso grote kanshebbers zijn om de webslingeraar opnieuw te verwelkomen.

Wat we van Beenox hun vorige Spidey-game, Spider-Man: Shattered Dimensions, vonden kun je lezen in onze review.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen