Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe game rond Lara Croft komt eraan

En dat in de vorm van een digitale download.

Square Enix laat in samenwerking met Eidos en ontwikkelaar Crystal Dynamics weten dat er een gloednieuwe game rond Lara Croft in de maak is. We noemen het spel met opzet niet "de nieuwe Tomb Raider" gezien de uitgever die naam blijkbaar met opzet niet wil vermelden in hun officiële persbericht.

Het spel zal in zijn volledigheid 'Lara Croft and the Guardian of Light' heten en lijkt de serie een reboot te gaan geven. Zo geeft Crystal Dynamics alvast aan dat Guardian of Light "anders" zal zijn dan de vorige games binnen de reeks. "Dit is een erg spannend project voor Crystal Dynamics. We hebben iets compleet nieuws gemaakt dan wat mensen van een game met Lara Croft verwachten," aldus de ontwikkelaar. Ondertussen is de officiële site van het spel ook al online gegaan, compleet met een erg 'Lord of the Rings' achtig logo.

Niet alleen inhoudelijk zal Guardian of Light mogelijk voor een evolutie zorgen, ook de manier waarop het spel verkrijgbaar zal zijn is redelijk revolutionair. Zo zal de game enkel als digitale download verschijnen, al is het nog niet geweten voor welke platformen. We verwachten echter dat de X360, PS3 en PC grote kanshebbers zijn. Square Enix en Eidos lieten verder weten dat ze Lara Croft and the Guardian of Light op de aankomende GDC achter gesloten deuren zullen voorstellen aan de pers.

Reacties