Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Forza Motorsport in 4K met 60 fps en raytracing aangekondigd

Forza Horizon 4 krijgt bovendien grafische update.

Microsoft heeft tijdens de Xbox Games Showcase de eerste trailer van de nieuwe Forza Motorsport getoond.

In de relatief korte trailer is 'footage captured in-engine' te zien waarbij je een kijkje in de garage en op het circuit te zien krijgt. Forza Motorsport draait op een native 4K-resolutie met 60 frames per seconde draaien waarbij raytracing gebruikt wordt.

Net als de vorige delen werkt ontwikkelaar Turn 10 Studios aan de game. Het gaat in dit geval om een 'herinterpretatie' van de serie.

De ontwikkeling van de racesim verkeert momenteel nog in een vroege fase, waardoor zelfs een releasejaar nog onbekend is. Wel is bekend dat Forza Motorsport alleen voor Xbox Series X en pc uitkomt en vanaf de eerste dag op de Xbox Game Pass speelbaar is.

Verder heeft ontwikkelaar Playground Games bevestigd dat Forza Horizon 4 voor de Xbox Series X geoptimaliseerd wordt. Naast een 4K-resolutie met 60 frames per seconde krijgt de racegame ook aanzienlijk snellere laadtijden.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties