Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Film over The Witcher in de maak

In handen van voor Oscar-genomineerde regisseur Bagiński.

Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe film die is gebaseerd op de verhaallijn van The Witcher. De voor een Oscar genomineerde Tomasz Bagiński neemt de regie in handen.

Eerder verscheen er al een notitie over de film op de website van het Poolse Filminstituut. Bagański bevestigt namens animatiestudio Platige Image de geruchten. In de film worden acteurs betrokken, maar het is niet duidelijk in hoeverre er met animaties gewerkt wordt.

De Poolse regisseur was in 2003 genomineerd voor een Oscar voor de korte film The Cathedral. Bagański is overigens niet onbekend met The Witcher. Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor de animatiefilmpjes in het eerste en tweede deel van The Witcher-games.

De verhaallijn van The Witcher is gebaseerd op de boekenreeks van de Poolse fantasyschrijver Andrzej Sapkowski. In 2001 werden een serie en een film onder de naam The Hexer uitgebracht, maar beide flopten.

Het derde deel in de gamereeks is enkele malen uitgesteld. De nieuwe releasedatum van The Witcher 3: Wild Hunt staat nu gepland voor 24 februari 2014. De actie-RPG komt uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

The Witcher

PC

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

See 1 more

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties