Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe DSi op komst

Met groter scherm.

Nintendo heeft vandaag bekend gemaakt dat er een nieuwe versie van de DSi op komst is. Het nieuwe systeem zal twee schermen van 4.2 inch hebben. Dat is heel wat meer dan de huidige DSi die twee schermen van 3.25 inch heeft. Nintendo's nieuwe portable krijgt dan ook de passende naam Nintendo DSi XL.

De handheld zal ook twee styli herbergen, een korte en een langere. Verder zijn er geen verdere veranderingen aan de technologie bekend gemaakt.

In Japan verschijnt de DSi XL (of eerder DSi LL zoals het systeem daar zal heten) al op 21 november in de winkelrekken voor 20.000 Yen. Dat is iets meer dan de huidige prijs van de DSi. Op het intern geheugen van de apparaten zullen al twee Brain Training-games en een woordenboek geïnstalleerd zijn. De handheld zal te koop zijn in drie kleuren: Dark Brown, Wine Red en Natural White.

Wij Europeanen kunnen de portable in het begin van 2010 verwachten. Welke prijs we ervoor zullen moeten betalen weten we nog niet maar je kunt ervan uitgaan dat ook hier de prijs hoger zal liggen dan de huidige DSi-prijs. Of ook wij twee gratis Brain Training-games en een woordenboek krijgen is ook nog niet bekend, evenals tussen welke leuke kleurtjes we zullen kunnen kiezen.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties