Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe DotA-game op komst

RTS/RPG-game op planning voor 2011.

Klaar voor een nieuwe verslaving voor 2011? Wel, dan heb ik goed nieuws voor je, want Valve zal in samenwerking met ontwikkelaar IceFrog het spel Defence of the Ancients 2 (DotA2) maken.

Volgens de press release zal DotA2 een "gigantisch vervolg voor een van de meest gespeelde games ter wereld" worden dat uit zal komen voor de PC en Mac. Bovendien zal het spel gebruik gaan maken van de Source-engine (bekend van o.a. Half-Life 2) en zal de gameplay bestaan uit een mix tussen RPG- en RTS-elementen.

Verdere details die nu al naar buiten gebracht zijn vertellen ons dat DotA2 uitgerust zal zijn met maps waarop drie verschillende stroken liggen, een multiplayer waarbinnen je ontbrekende spelers kunt opvullen met AI-gecontroleerde bots, de bekende cartoon-achtige graphics opnieuw van de partij zijn, en gebruik maakt van Steamworks waardoor er onder andere Achievements vrijgespeeld kunnen worden.

Liefhebbers van het originele DotA zullen verder blij zijn om te horen dat de 100 helden uit DotA Allstarts de oversteek zullen maken naar deeltje twee.

In onze ogen is de meest interessante nieuwe feature het coaching systeem. Hierdoor laten Valve en IceFrog het toe dat geroutineerde spelers de matches die nieuwelingen spelen kunnen superviseren, en zo mogelijk speeltips kunnen geven. De "leraar" zou dan op zijn monitor de "leerling" zijn spel te zien krijgen en on the fly commentaar kunnen geven.

Wanneer Defence of the Ancients 2 precies uit zal komen is nog niet bekend. Wij omcirkelen alvast heel 2011 om zeker te zijn dat we dit spel niet missen!

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties