Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe details Star Wars Battlefront 2 singleplayer campaign onthuld

Welcome to the Dark Side!

Electronic Arts onthult in een nieuwe Star Wars Battlefront 2 trailer meer over het verhaal van de singleplayer campaign.

Hoewel het verhaal de kant van de dark side belicht, speel je niet als slechterik. Hoofdpersonage Iden Versio gelooft namelijk in de keizer. Ze is in het Galactische Keizerrijk opgegroeid en ziet juist de rebellen als het kwaad.

Haar speciale eenheid Inferno Squadron bestaat onder andere uit Gideon Hask. Wederom een personage die erg toegeweid is en als wees is opgegroeid onder de bescherming van het rijk.

De singleplayer campaign begint direct na het einde van Return of the Jedi en richt zich op wat er in het universum gebeurde nadat het rijk geen keizer meer had. Het beantwoordt de vraag wat dat verlies doet met toegeweide mensen zoals Versio en Hask.

Er is echter ook ruimte voor humor. Zo werken Versio en Hask samen met Del. Hij heeft een bredere kijk op het universum en is op Coruscant opgegroeid toen de Jedi nog bestonden. Doordat hij wat minder fanatiek is, ontstaat er een komisch heen en weer.

Overigens behoort het verhaal tot de Star Wars-canon en kan het later in andere media ook worden gebruikt. Zo moet er meer duidelijkheid komen over de periode tussen Return of the Jedi en The Force Awakens.

Inmiddels is ook de Star Wars Battlefront 2 beta inhoud bekend. Op de site vind je een overzicht met alle Star Wars Batllefront 2 informatie.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties