Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe details over Mass Effect 3

Opgepast: Spoilers!

Via Kotaku zijn vandaag 5 nieuwe details bekendgemaakt over Mass Effect 3. Ik zal ze hieronder allemaal opnemen, maar wees gewaarschuwd: ze bevatten spoilers, dus als je volledig in het donker wil blijven, verlaat dan vlug deze pagina.

Een eerste feit is dat er minder personages in je party zullen kunnen dan in ME2. BioWare vond 12 verschillende partymembers wat te veel, en focust nu op een kleinere maar hechtere party. Alle hoofdpersonages (dus ook Aidan/Ashley en Liara) zullen echter in de game terugkomen, op voorwaarde dat ze niet zijn doodgegaan in de vorige spellen. Er zullen ook verscheidene nieuwe planeten in het spel zitten, zoals Palaven ('homeworld' van de Turians) en Rannoch (homeworld van de Quarrians). Ook een terugkeer naar Tunchaka (homeworld van de Krogans) staat op het programma. Zoals bekend uit de trailer staat een bezoekje aan Aarde ook op het programma.

Een derde detail is dat de werelden véél groter zullen zijn dan de vorige games. Bioware beweert zelfs dat het de grootste zijn ooit gemaakt met de Unreal-engine. De wereld moet alvast groot genoeg zijn om een Cerberus mech van 15 meter te bevechten (wat er dan weer op wijst dat Shepard waarschijnlijk in conflict zal komen met de organisatie die hem uit de doden heeft teruggehaald).

De laatste twee brokjes informatie gaan over de combat. Bioware wil wat meer actie in de combat, en heeft dan ook besloten de AI wat slimmer te maken, zodat die hun tactieken goed toepassen. Wapens zullen ook veel meer te 'customizen' zijn en ook meer details bevatten. Er zouden zelfs enkele mensen van DICE (Battlefield studio) aan te pas gekomen zijn om wapens realistischer te doen gedragen.

Zo, heel wat nieuwe informatie over Mass Effect 3. Het wordt nu enkel wachten tot Q1 van 2012 voor de release (inderdaad, de release werd enkele maanden opgeschoven).

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties