Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe details Lightning Returns: Final Fantasy 13 lekken

Een nieuw personage en info over de gevechten.

De laatste editie van het Japanse magazine VJump heeft enkele nieuwe feiten rond Lightning Returns: Final Fantasy 13 aan het licht gebracht. Zo kan je onder meer tijdens een gevecht van outfit wisselen en is er een personage dat je zowel tegenwerkt als helpt.

Dat vreemde personage heet Lumina. Ze wordt omschreven als een gothic lolita versie van Serah. Het is nog niet bekend of ze speelbaar zal zijn of wanneer ze precies zal verschijnen. Het is enkel geweten dat ze de mogelijkheid zal hebben om de good guys voort te helpen én tegen te werken. Hoe ze dat zal gaan doen, is ook nog niet helemaal duidelijk.

Daarnaast onthulde het artikel wat verse details rond de vele gevechten die je in het spel zal aangaan. Zo zal Lightning maximaal drie verschillende kostuums kunnen meebrengen naar een gevecht en wanneer ze dat wil, kan ze van outfit veranderen. Elke outfit heeft een aparte ATB meter die zal opladen terwijl je vecht en elke outfit heeft enkele speciale eigenschappen. Een beetje zoals Final Fantasy X-2, dus. Tenslotte zal Lightning nieuwe magische spreuken tot haar beschikking krijgen.

Je zal quests kunnen aangaan via bulletin boards, gelijkaardig aan de manier waarop je je jacht op Marks begon in Final Fantasy 13. Wie quests weet te voltooien, verlengt de tijd die nog resteert voor de wereld vergaat.

De eerder bekendgemaakte outfit voor Lightning heeft nu ook een naam gekregen: "The Dark Muse". Een nieuw pak, dat iets weg heeft van een pantser van een samoerai zal door het leven gaan als "Alone in the Dust".

Meer info over de game zal waarschijnlijk bekend worden eens de volgende editie van het magazine Famitsu volgende week in de rekken ligt.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties