Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe COD krijgt online focus

"Nooit gezien online universum."

Over de nieuwe Call Of Duty die dit jaar uitkomt, is al heel wat gespeculeerd, maar nu zegt Eric Hirshberg van Activision dat de nieuwe telg in de familie een nooit gezien online universum zal bevatten. De game zou een "nieuwe standaard zetten". Een reveal van de game zou in de komende weken gebeuren (nog voor de E3?).

De nieuwe studio die Activision oprichtte om online services voor Call Of Duty te voorzien, Beachead, zou betrokken zijn bij de game. Zij ontwikkelen een nieuw online platform. "This platform will include a suite of services and content plan that will unite and ignite the community like never before. The platform will support in-game integration and bring online experiences and console play together for the first time. Het gaat dus om verregaande game integratie voor de online erevaring met verschillende services. Het platform zou al 2 jaar in ontwikkeling zijn. Belangrijk is dat sommige van de services geld zullen kosten, al wordt benadrukt dat een groot deel gratis zal zijn.

De nieuwe game zou bovendien de codenaam 'Project Collossus' hebben meegekregen, en zou uitkomen op 8 november volgens een anonieme bron op eurogamer.net. Het zou gaan om een prequel op de eerste Modern Warfare. Wellicht komt er meer info op de E3.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen