Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe CEO bij Atari aan het roer

Al de vierde in drie jaar.

Tot enkele dagen geleden stond David Gardner als CEO aan het hoofd van Atari, maar de man mag nu zijn bureau leegmaken zodat Jeff Lapin het roer kan overnemen. Gardner zal echter wel aanwezig blijven binnen het bedrijf, maar enkel als lid van de board of directors. Waarom de wissel plaatsgevonden heeft is niet duidelijk.

Gardner nam begin 2008 de teugels over van Patrick Leleu, die CEO was toen Atari nog door het leven ging als Infogrames. Daarvoor stond Bruno Bonnell aan het hoofd die maar liefst vierentwintig jaar alle beslissingen nam.

Lapin is geen witte raaf binnen de industrie, zo blijkt. Voordat hij de titel van CEO wist te bemachtigen was hij al COO bij Atari, maar daarvoor nog vulde hij de rol van CEO bij niemand minder dan Take-Two Interactive in. Ook was Lapin in het verleden werkzaam bij uitgever THQ.

Atari wil zich in de toekomst meer gaan richting op spellen waarin het online aspect een grote rol speelt. Zo kocht de uitgever eind 2008 de ontwikkelaar Cryptic Studios, die ondertussen al een game hebben voortgebracht: Champions Online. Wij waren niet bepaald onder de indruk van die game en redacteur - en MMO-kenner - Michaël hing er een zesje aan vast.

Momenteel werkt Cryptic Studios onder de Atari-vlag aan Star Trek Online. Ook met die titel konden wij al eens aan de slag gaan, terwijl we nog niet zo lang geleden een exclusief interview met de ontwikkelaars online hebben geplaatst.

We wensen Atari en haar nieuwe CEO al het beste toe!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen