Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Bondgame Goldeneye spinoff?

We houden ons hart vast.

Het ziet er naar uit dat Activision een poging zal wagen om ons eraan te herinneren dat de James Bond videogame licentie niet altijd waardeloos is geweest. Op het CV van een persoonslid van Eurocom, de studio die traditioneel de Wii-versies maakt van James Bondtitels, staat namelijk het volgende te lezen:

Eurocom Entertainment Software, Derby, United Kingdom July 09 – Sept 09 Animator – GoldenEye 2010 (Wii) Animator on Activision's James Bond series for the Nintendo Wii

Het ziet er dus naar uit dat Eurocom momenteel bezig is aan een Wii-game met de codetitel 'GoldenEye 2010'. Of het hier gaat om een spin-off, een gehele remake van de game of pure misleiding à la EA's GoldenEye: Rogue Agent, daar hebben we nog het raden naar.

Voor de jongelingen onder ons: GoldenEye 007 werd uitgebracht voor de Nintendo64 in 1997 en werd meteen een fenomeen. Het was voor het eerst dat een first person shooter speciaal voor een console werd gemaakt en dankzij de uitstekende multiplayer (met vier spelers!) vond de game al snel zijn weg naar miljoenen woonkamers. Het feit dat het een licentiegame was maakte het geheel alleen maar verbazingwekkender. Sindsdien werd de James Bond licentie overgedragen van Nintendo naar Electronic Arts naar Activision en is het nooit meer helemaal goed gekomen.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties